Арсен Венгер отпразнува своята 19-а годишнина на мениджърския пост на Арсенал с разгромна победа с 3:0 над Манчестър Юнайтед, което донесе допълнителни надежди на французина и феновете на лондончаните в битката за титлата от английското първенство по футбол.

Той оглави Арсенал през октомври 1996-а година, а седмицата премина през сълзи и радости - загубата от Олимпиакос и победата над Манчестър Юнайтед.

"Миналата седмица победихме Лестър с 5:2, а сега се наложихме с 3:0 над Манчестър Юнайтед. Вкарахме осем гола на големи съперници в първенството, а нашите футболисти играха отлично".

"Победите в големите мачове винаги подчертават амбициите за титлата, а ние сме в борбата за нея. Изоставането ни от Манчестър Сити е само две точки и се надявам този резултат да ни даде увереност, че можем да ги заличим", каза той.

Мениджърът на съперниците Луис ван Гаал пък стартира седмицата с лидерската позиция, но в края Юнайтед е трети: "Не очаквах това. Нямаше воля за победа. Преди мача бяхме лидери в класирането, така че играта ни от мача с Арсенал ме изненада. Или по-точно каза - удиви".