Англия продължава без грешка в евроквалификациите и страната победи с 2:0 Естония на своя "Уембли" в среща от Група "Е" на турнира.

Така англичаните са вече 13 мача без загуба и последното поражение на страната бе от Уругвай на Мондиала.

Освен това "Трите лъва" са на път да се превърнат в едва третият отбор в историята, който постига пълен актив от победи в квалификации за еврофинали.

Преди този мач Рой Ходжсън имаше доста кадрови проблеми свързани със своя състав, тъй като заради травми отсъстваха Руни, Ингс, както и Карик.

Хари Кейн поведе атаката на домакините, а в предни позиции по крилата му помагаха Стърлинг и Уолкът. Лалана пък бе зад нападателя. 

Англичаните имат в актива си вече 27 точки и са лидери в своята група, като страната отдавна си гарантира класирането на еврофинали, докато естонците са 4-и с 10 точки.

Първият гол бе на Тио Уолкът в 45-ата минута, а в 85-aта минута Стърлинг удвои.

Oсвен това победата бе четвърта за англичаните в мачовете срещу Естония до момента. 


Мачът започна много силно за домакините и още в 3-ата минута Уолкът пропусна страхотен шанс и от близка дистанция стреля право във вратата на противника.

В 11-ата минута и Баркли също стреля, но от дистанция. Ударът му обаче бе спасен от вратаря на естонците.

През следващите минути натискът на домакините продължи, но чистите голови положения липсваха.

В самия край на полувремето Уолкът все пак откри резултата.

Toй бе изведен с фамозен пас от Рос Баркли сам срещу вратаря и от близка дистанция го преодоля без проблеми.

Второто полувреме започна добре за англичаните и в 50-ата минута Кейн направи фамозен пропуск и от близка дистанция прати топката над вратата. 

Постепенно темпото на игра поспадна, но все пак Баркли имаше прекрасен шанс в 75-ата минута да удвои.

Той се пребори с двама противникови футболисти и отправи топовен удар от няколко метра, който бе спасен с вещина от вратаря на противника. 

Пред Стърлинг също се откри добър шанс, но ударът не крилото бе избит от противников бранител. 

В 85-ата минута Варди намери със страхотно подаване в наказателното поле Стърлинг, който от близка дистанция просто засече топката във вратата.

АНГЛИЯ - ЕСТОНИЯ 2:0
1:0 Уолкът 45'
2:0 Стърлинг 85'

АНГЛИЯ: Харт, Кейхил, Бертранд, Клайн, Смолинг, Милнър, Баркли, Стърлинг, Лалана (73 - Окслейд-Чембърлейн), Кейн, Уолкът (83 - Варди)

ЕСТОНИЯ: Аксалу, Тенисте, Каласте, Метс, Пик, Яагер, Клаван, Дмитриев (70 - Линдпере), Пурйе (70 - Пури), Василиев, Женьов