Сам Алърдайс отново е част от Висшата лига, след като бе назначен за мениджър на Съндърланд. 

Договорът на 60-годишния специалист е за 2 години, като той заменя напусналия Дик Адвокаат и ще опита да спаси Черните котки, които са 19-и в класирането и все още нямат победа. 

„Разбира, че съм изправен пред предизвикателство. Надявам се обаче, че ще мога да донеса стабилността, която всички в клуба очакват. Очаквам с нетърпение да работя с играчите и разбира се ще разчитам на подкрепа и от феновете” заяви Алърдайс, който за последно бе в Уест Хям, но напусна през лятото. 

Като играч той е за кратко в Съндърланд в периода 1980-1981, като става първият, който води големите съперници от Североизтока, след като преди години бе начело и на Нюкасъл. Първото му домакинство на „Стейдиъм ъф Лайт” ще бъде именно срещу Свраките на 25 октомври, а седмица преди това ще направи дебют срещу Уест Бромич. 

„Той бе най-добрата опция за работата. Има достатъчно опит от Висшата лига и знае каква е страстта на привържениците тук. Той показа желание и ентусиазъм да работи тук и да ни помогне да вървим напред” изтъкна собственикът Елис Шорт.