Дори и новият мениджър на Съндърланд Сам Алърдайс не гарантира, че ще успее да спаси тима. 

Специалистът, който си създаде репутация на човек, умеещ да стабилизира клубовете и да ги измъква от неприятностите, замени Дик Адвокаат на „Стейдиъм ъф Лайт“ и този уикенд ще дебютира начело на състава при гостуването на Уест Бромич. 

Явно обаче първите му впечатления не са особено позитивни и има обяснение защо Черните котки се намират в дъното на класирането и все още нямат победа във Висшата лига. 

„Имаме на разположение 30 мача, за да оправим нещата и това не е малко. В последните сезони тимът се спасяваше в последния кръг и аз не искам това да се случи отново. Приех работата именно защото имам време за работа. Клубът разполага с отлична база, но имаме много работа за вършене. Надявам се да остана по-дълго, отколкото в Нюкасъл“ заяви 60-годишният Алърдайс, който работи около 7 месеца при Свраките преди години.

„Остава да разбера дали хората тук могат да работят по моите методи. Ако това е така няма да има много промени. Ако не, такива ще се наложат, но не смятам, че това ще бъде приоритет. Най-важното е да се сдобия бързо с асистент. Нищо обаче не е сигурно“ добави Големия Сам, който може да погледне към бившия капитан на Уест Хям и Болтън Кевин Нолан, който понастоящем е свободен агент. 

„Необходимо е да преценя дали се нуждая от още един човек за средата на терена. Кевин и аз сме работили много време заедно, но трябва да видя с какво разполагам. Ако сметна, че той би могъл да ни бъде полезен с нещо, тогава ще действам“ каза още новият бос на Съндърланд.