Селекционерът на Англия Рой Ходжсън бе изключително доволен от младите играчи, които снощи победиха Литва с 3:0 и така тимът завърши квалификационната кампания с 10 победи от 10 мача. 

Наставникът направи някои промени в състава, но това не повлия на играта и е на мнение, че бъдещето пред тима е изключително светло. 

„Много сме доволни от постижението, разбира се. Подходихме сериозно към мача и наложихме волята си от още от началото. Казах преди мача на играчите, че това е възможност за тях и очаквам да се представят на ниво и те не ме разочароваха“ коментира Ходжсън. 

„Качеството на футбола ни бе наистина на високо ниво и дори в края се опитвахме да печелим единоборствата със здрави влизания. Можехме да спечелим и по-убедително“ добави той. 

Така Англия се присъедини към Франция (2 пъти), Чехия, Испания и Германия, които преди това бяха печелили всичките си мачове в европейска квалификационна кампания. 

„Рекордите са хубаво нещо, но ние очакваме с нетърпение следващите ни двубои, които ще бъдат срещу много качествени опоненти. Много ме впечатлиха младите играчи, които показаха на какво са способни и това ще направи избора ми за следващите срещи изключително труден“ изтъкна Ходжсън, като похвали Рос Баркли, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Киърън Гибс и Кайл Уокър.