Легендата на Нюкасъл Кевин Кийгън е доста притеснен за бъдещето на отбора, който отново е близо до дъното на класирането във Висшата лига. 

В последния кръг Свраките паднаха с унизителното 0:3 у дома от Лестър и са само с точка над опасната зона, което предполага, че пак ги очаква битка за оцеляване. 

„В момента Нюкасъл отива наникъде и това е наистина тъжно“ заяви Кийгън, за когото основната причина за случващото се е това, че някои от играчите не осъзнават за колко голям клуб играят. 

„Не мисля, че Макларън разбира колко посредствен тим наслед, когато пристигна. Тези футболистите ми напомнят за онези, които имахме, когато бяхме във втора дивизия преди повече от 20 години. Най-големият проблем тогава бе, че клубът бе твърде голям за тях“. 

„Да излезеш на този стадион е нещо изключително и това помагаше на някои играчи да се развият. Тези, като Шиърър и Жинола, определено се подобриха. За настоящите обаче, напрежението е твърде голямо. Феновете искат да виждат играч, които са готови за битка и на които може да се разчита, но в момента това не става при този отбор“ добави той. 

През 90-те години на миналия век, Кийгън бе начело на един знаменит Нюкасъл, който се бореше за титлата и си спечели много фенове със своя стил на игра. Сега обаче ситуацията е съвсем различна.