Мениджърът на Лестър Клаудио Раниери смята, че рекордният гол на Джейми Варди срещу Манчестър Юнайтед с който той надмина Рууд ван Нистелрой по брой поредни вкарани голове във Висшата лига е нещо добро за футбола.

Двата тима врътнаха реми 1:1 вчера на "Кинг Пауър Стейдиъм".

"Много съм щастлив, ако трябва да бъда честен. Имахме две цели преди този мач. Едната бе да спечелим, а другата бе да помогнем на Джейми да счупи рекорда на Ван Нистелрой. Е, не успяхме да спечелим и взехме точка, но това също е добре. Изключително много обаче се радвам за Варди. Той счупи рекорда на Рууд, а това е фантастично както за него и самите нас, така и за футбола", обяви италианецът на пресконференцията след мача.

"Това е невероятно постижение. Джейми израсна наистина невероятно бързо, та преди пет години той играеше по долните визитии. Освен това той е изключителен и като човек, не само е наш голмайстор. 

"Хареса ми много и самия мач. Беше ни много трудно, защото Юнайтед е доста силен отбор. Те владееха топката много добре през цялото време. Мисля, че Ван Гаал върши много добра работа там и според мен те ще се борят за титлата до самия край".