Евертън и Стоук Сити не допуснаха изненади и последваха Манчестър Сити на полуфиналите в турнира за Купата на Лигата. 

Карамелите спечелиха с 2:0 визитата си на Мидълзбро и увеличиха надеждите си за първо отличие от 1995-а година. 

В герой за мърсисайдци се превърна Жерар Деулофеу, който вкара първия и асистира за втория гол на отбора си.
 
Мачът започна интересно, като и двата тима имаха своите шансове в началото на двубоя. Лукаку и Рос Баркли можеха да открият за Евертън, но стражът на домакините се справи. 

В 20-ата минута Деулофеу беше изведен в половината на Мидълзбр, преодоля трима съперници и от границата на наказателното поле стреля отлично в долния десен ъгъл, за да даде аванс на своя тим. 

Малко след това гостите нанесоха и втория си удар. Този път Деулофеу проби по десния фланг и центрира, а Ромелу Лукаку засече отлично с глава към далечния ъгъл и направи 2:0. 

До края домакините не успяха да се върнат в мача. В 64-та минута те претендираха за дузпа за игра с ръка на Рамиро Фунес Мори, но реферът правилно не отсъди такава. Малко след това и Стуани имаше шанс да намали, но не беше точен. 

За отбелязване е, че дебют за сезона с екипа на Евертън направи Лейтън Бейнс, който поигра двайсетина минути. 

Стоук Сити също изхвърли друг представител на Чемпиъншип - Шефилд Уензди след 2:0. Ибрахим Афелай вкара първия си гол за Грънчарите с удар от въздуха в 30-ата минута, а в 75-ата Фил Бардсли реализира с изстрел извън наказателното поле. Това е първи полуфинал за Стоук в турнира от сезон 1971-72, когато вдигнаха трофея.