Лестър постигна класическа победа с 3:0 над Стоук Сити у дома и поне за 24 часа оглави класирането във Висшата лига с 47 точки. 

Хората на Клаудио Раниери не оставиха съмнение в превъзходството си, като реализира 3 гола, след като в предишните си 4 срещи от първенството, бяха вкарали само два пъти.  

Джейми Варди, който спря да вкарва напоследък, имаше добър шанс в 18-ата минута, когато успя да се обърне и да стреля, но право в сигурните ръце на Джак Бътланд. 

Все пак по-добрата игра на Лисиците им донесе успех малко преди почивката. В 43-ата минута гостите не успяха да се справят с корнер, Дани Дринкуотър стреля от границата на наказателното поле и след рикошет топката се оказа в мрежата на Бътланд. Това бе първият гол за Лестър през сезона с удар извън пеналта. 

След паузата Хоселу пропусна добра ситуация за гостите, след като стреля с глава право в ръцете на Каспър Шмайхел. 

В 66-ата минута домакините се успокоиха още повече. Дринкоутър изведе Джейми Варди, а вратарят Джак Бътланд се поколеба и остана на място. Нападателят успя да го преодолее и с удар от малък ъгъл отбеляза 16-ия си гол за сезона, който дойде повече от месец след предишния. 

В края Леонардо Уйоа оформи класическата победа за Лестър, след отлична работа на Риад Марез, който асистира за попадението на отбора си.