Евертън постигна втората си поредна убедителна победа във Висшата лига, след като прегази Стоук с 3:0 на неговия „Британия“. Със същия резултат Карамелите се наложиха над Нюкасъл у дома в сряда. 

Мърсисайдци бяха много по-добри от съперника си и можеха да спечелят и по-убедително. С 35 точки те излязоха на 7-о място, докато Грънчарите паднаха за трети път поред с 0:3 и вече са 11-и в класирането с 33 точки. 

Първото положение бе за гостите, след като при корнер Фунес Мори стреля с глава, но Ерик Питерс изби на голлинията и предотврати попадение във вратата на Стоук. 

По-добрата игра на Карамелите обаче продължи и в 11-ата минута те поведоха от дузпа. Вратарят Джак Бътланд събори Том Клевърли и Ромелу Лукаку спокойно реализира 16-ия си гол от началото на сезона. 

Грънчарите нямаха отговор на силната игра на съперника и мърсисайдци се чувстваха уверени, като в 28-ата минута увелечиха аванса си. Клевърли изпълни корнер и Шеймъс Коулман отклони леко с глава към далечния ъгъл, вкарвайки първия си гол през кампанията. Така той отпразнува подобаващо и това, че в нощта преди двубоя стана баща на момиченце. 

Малко преди почивката двубоят окончателно завърши. Филип Фолшайд даде лош, който бе пресечен от Аарън Ленън, който напредна и спокойно стреля покрай вратаря Бътланд. 

След паузата Евертън продължи да прави каквото си иска на терена. Рос Баркли пропусна да отбележи отново, а след удар на Лукаку Бътланд успя да избие в гредата. Така или иначе обаче, гостите спечелиха напълно заслужено.