Нападателят на Стоук Сити Боян Къркич подписа нов договор с клуба и ще остане на „Британия Стейдиъм” до лятото на 2020-а година. 

25-годишният футболист кара втория си сезон при Грънчарите и се утвърди в отбора, въпреки че през миналата кампания получи сериозна контузия, която го извади от игра за няколко месеца. 

„Стоук Сити ми даде възможност да играя в най-конкурентното първенство в света – Висшата лига и аз мога да бъда единствено благодарен на клуба за това. Доверието и начина, по който се относят към мен още от първия ми ден тук са изключителни” заяви Боян. 

„Мениджърът Марк Хюз ме убеди да дойда в Стоук, помага ми много и няма никакво съмнение, че той също е една от основните причини да удължа контракта си. Феновете са невероятни и не спират да ме подкрепят. Усещам топлотата им и това ме мотивира да се старая още повече” добави той. 

Боян, който е продукт на школата на Барселона и е играл още за Рома, Милан и Аякс, има 10 гола в 41 мача за Грънчарите, като през тази кампания се е разписал 5 пъти в 23 срещи.