Съндърланд прекрати договора на Адам Джонсън и на практика уволни крилото, само ден, след като футболистът се призна за виновен по две обвиненията срещу него – за секс с малолетно момиче и за склоняване към секс. 

„Във връзка с приетите обвинения от страна на Адам Джонсън, днес клубът прекрати договора на играча незабавно“ се казва в лаконичното съобщение от страна на Черните котки. 

Това се случи само няколко часа, след като бившият английски национал загуби и спонсорския си договор с компанията за спортни стоки Адидас, от която също обявиха като причина приемането на две от обвиненията. 

По време на пресконференцията си преди мача с Манчестър Юнайтед, мениджърът Сам Алърдайс заяви, че Джонсън няма да бъде включен в групата за мача, а след това стана ясно, че клубът е решил окончателно да се отърве от него. 

28-годишният футболист ще се изправи утре пред съда отново, за началото на процеса срещу него. Дните му в големия футбол обаче, може би са останали в миналото. Според договора си със Съндърланд той получаваше по 60 000 паунда на седмица.