Мениджърът на Лестър Клаудио Раниери настоява, че върху отбора му няма напрежение преди неделното гостуване на Арсена в Северен Лондон. 

Лисиците имат 5 точки аванс на върха в класирането, като миналия уикенд сразиха друг претендент за титлата – Манчестър Сити с 3:1 и сега готвят нова изненада. 

„Този път букмейкърите мисля, че са прави. Тук обаче става въпрос само за думи, а мен ме интересуват точките. Смятам обаче, че напрежението е върху другите отбори. При Арсенал то е много голямо, защото те дават доста пари всяка година“. 

„Защо ние да сме под напрежение? Защо аз да чувствам натиск? Ние просто продължаваме да мечтаем заедно с нашите фенове. Нека никой да не ни буди. Работихме страшно здраво, за да стигнем дотук и искаме да останем на това ниво. Не сме обаче под напрежение“ заяви Раниери. 

Едно от двете поражения на неговия тим през сезона бе именно от Артилеристите, които спечелиха с 5:2 като гости през септември и босът смята, че в двубоя може отново да има доста голове. 

„Йозил, Уолкот, Жиру. Венгер както винаги разполага със страхотен отбор. Те ни вкараха 5 гола, ние два, но ударихме и две греди. Беше вълнуващ и отворен мач и мисля, че и сега ще бъде такъв. Дори и да паднем обаче, това няма да е решаващо. Просто ще продължим напред, защото правим невероятен сезон. Просто няма лесни мачове“ изтъкна той.