Уест Бромич постигна важна победа в битката за оцеляване, след като с доста късмет спечели с 1:0 визитата си на Евертън. 

Така Дроздовете се отдалечиха на 8 точки от опасната зона, като имат 32, докато Карамелите пропуснаха да се намесят в битката за топ 6, като остават с 35 и са 10-и. 

Гостите изненадващо поведоха в 14-ата минута, когато след корнер на Сесеньон, Йонас Олсон отклони към далечната греда, където бе Соломон Рондон и той се разписа. 

Карамелите доминираха през цялата първа част, но нямаха късмет. Удар на Фунес Мори бе избит от голлинията, а Рос Баркли видя как изстрелът му се отби от гредата. Мърсисайдци владееха 74% топката до почивката, но изоставаха в резултата. 

След паузата ситуацията не се промени и Евертън не спираше да атакува, но все нещо не се получаваше в завършващата фаза. 

Гарет Бари се оказа неочаквано опасен, но нямаше късмет да реализира, а и Рос Баркли пропиля добра ситуация. Евертън опита цели 32 изстрела към вратата, но само 6 от тях бяха точни, докато гостите вкараха при единствения си точен опит и спечелиха.