Уест Хям получи удар по мечтата си за Шампионската лига, стигайки само до 2:2 с Кристъл Палас в домакинството си от 32-ия кръг на Висшата лига. 

Мануел Лансини и Дмитрий Пайет бяха точни за чуковете в двубоя на „Болейн Граунд", а Деймиън Дилейни и Дуайт Гейл вкараха за Палас. 

Уест Хем завърши мача с 10 души, при резултат 2:1 в 67-ата минута бе изгонен Шейку Куяте. Така Уест Хем остана на пето място с 51 точки, с три по-малко от Манчестър Сити, който е четвърти с 54 точки. Манчестър Юнайтед е шести 50 пункта, но той разполага с мач в запас.

След равенството Палас е на 16-о място с 34 точки, той е на 7 пункта от зоната на изпадащите и остава без победа в Лигата през 2016-а година и серията достигна до 14 мача. 

Двубоят започна с изключително остра игра, а съдбата се усмихна първо на Кристъл Палас. Дилейни бе точен в 15-ата минута, след като засече центриране, а преди това вратарят Адриан направи грешка 0:1.

Чуковете изравниха само три минути по-късно, когато точен бе Мануел Лансини, който се възползва от подаване на Диафра Сако. В 41-ата минута Дмитрий Пайе изпълни чудесно свободен удар и направи резултата 2:1!

Големите неприятности за Уест Хям дойдоха след почивката, когато Куяте бе изгонен пресилено в 67-ата минута за нарушение срещу Дуайт Гейл и така хората на Славен Билич останаха с човек по-малко.

Палас се добра до точката в 75-ата минута, когато Дуайт Гейл се възползва от грешка на Анджело Огбона и изравни 2:2. До края гостите имаха и други положения, но и точката все пак бе добра за тях.