Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп трудно можеше да повярва какво направи неговият отбор.


"Мърсисайдци" губеха с 0:2 и 1:3 от Борусия Дортмунд на "Анфийлд", но стигнаха до сензационна победа с 4:3 и така се класираха за 1/2-финалната фаза на Лига Европа.

"Честно да си кажа ми е трудно да си обясня какво точно се случи. Това бе една чудесна вечер на "Анфийлд", но ако трябва да бъда честен, то мачът бе странен", обяви той на пресконференцията след края на срещата.

"Дортмунд демонстрира огромната си класа още от самото начало на мача и гостите се възползваха от почти всеки един шанс. Отбор, който действа по този начин на контраатака, е истински убиец".

"Ние обаче отправихме послание към тях с пускането на Алън и Стъридж. Показахме по този начин, че искаме да демонстрираме характер и, че не се притесняваме от мисълта, че може и да допуснем поражение".

"Видя се, че постигнахме малко повече от това".

"Футболът може да бъде едно невероятно изживяване понякога и да си кажа честно ми е трудно да повярвам, че нещата се получиха по този начин за нас".

"Искам да похваля моите момчета, защото е трудно да бъдеш смел, когато губиш от отбор като Дортмунд с 0:2 на полувремето. Казахме си обаче, че ще минем по трудния път и се борихме като дяволи".