Съдбата на Джейми Варди можеше да е много по-различна от тази, която е в момента. Сега нападателят на Лестър е много близо до възможността да стане шампион на Англия, а с националния тим на своята страна ще играе и на Евро 2016.

Преди 2 години Варди е бил на крачка от подпис с един от хитовете във Втора бундеслига на Германия - РБ Лайпциг, но се е разминал с тима. В момента той е 29-годишен, а и преди две години се е сторил твърде възрастен за немците.

"Ние търсехме варианти за атаката и имахме голямото желание да подпишем с Джо Гомес, който впоследствие избра Ливърпул, и ние летяхме с агента му от Лондон към Лайпциг - разказа пред "Билд" спортният директор на втородивизионния немски тим Ралф Рангник, цитиран от "7 дни спорт".

- Тогава мениджърът ми каза: "Жалко, че сте толкова радикални и купувате само играчи под 24 години, тъй като аз имам един подходящ за вас. Гарантирам ви, че той скоро ще стане национал, но проблемът е, че е на 27 години, освен това изкара известно време в затвора след малък бой." 

Тогава Рангник веднага отсякъл: "Не, той е на 27 г., ние такива не взимаме". И така пътищата на Варди и хита на Втора бундеслига се разделят, а той подписва с Лестър, за който този сезон вкара 22 гола в 34 мача във всички турнири. Стигна до националния отбор на Англия и е напът да стане шампион на Премиършип.

РБ Лайпциг, който е спонсориран от австрийския милионер Дитрих Матешиц, е на второ място във Втора бундеслига и е само на няколко крачки от елита на Германия.