Нюкасъл Юнайтед победи с 1:0 Кристъл Палас и се измъкна от зоната на изпадащите в английското първенство по футбол, а под чертата вече е регионалният съперник Съндърланд, който завърши наравно 1:1 срещу Стоук Сити. "Свраките" са с актив от 33 точки, а "черните котки" изостават с една, но са и с мач по-малко.

Андрос Таунсенд вкара гола за Нюкасъл с точен изстрел от пряксвободен удар в 58-та минута, но "свраките" допуснаха ужасна грешка в 70-та минута, когато Муса Сисоко игра с ръка в собственото си наказателно поле след центриране от ъглов удар. Зад топката застана халфът Йоан Кабай, играл три години в Нюкасъл, който обаче стреля слабо и Карл Дарлоу спаси удара и трите точки за своя тим.

Джърмейн Дефоу спечели точка за Съндърланд след гол от дузпа в добавеното време срещу Стоук Сити. Домакините поведоха в 50-та минута с гол на Марко Арнаутович, но Дефоу изравни и Съндърланд остана близо до Нюкаъсл преди оставащите мачове. "Черните котки" имат две поредни домакинства срещу Челси и Евертън, а в 38-ия кръг гостуват на Уотфорд. "Свраките" пък ще пътуват до Бирмингам за мач срещу Астън Вила следващата седмица, а в последния ден от сезона приемат Тотнъм.

Астън Вила загуби за 11-и пореден път във Висшата лига, след като бирмингамците отстъпиха с 2:3 на Уотфорд по особено драматичен начин. Те водеха с 2:1 до самия край на мача, но Трой Дийни изравни с удар с глава секунди преди изтичането на редовното време, а във втората минута на добавеното време вкара и за 3:2.

Уест Хем продължава битката за квота от Лига Европа, след като "чуковете" победиха с 3:0 Уест Бромич. Шейху Кояте и два гола на Марк Нобъл решиха изхода на мача в полза на Уест Хем, който е пети в класирането и равен по точки с шестия Манчестър Юнайтед.