Бърнли отново е член на Висшата лига, след като си гарантира завръщането в елита два кръга преди края. 

Виненочервените биха Уигън с 2:0 у дома и са недостижими на второто място с 89 точки, с 8 пред третия два кръга преди края. Те последваха Лестър, който още преди време спечели промоция. 

Тимът от Ланкашър бе в Премиър Лийг през сезон 2009-2010, но тогава изпадна още след първата си година сред най-добрите. 

Сега обаче Бърнли направи великолепна кампания под ръководството на Шон Дайш и въпреки че първоначално не бе слаган в сметките за изкачване след много стабилни изяви си гарантира мястото в елита. 

Срещу Уигън головете паднаха още до почивката. Ашли Барнс завърши великолепна атака с едно докосване с удар от въздуха в 22-ата минута, а малко преди паузата Майкъл Кайтли вкара от свободен удар, пращайки топката в далечния ъгъл. 

След паузата домакините продължиха да контролират мача и не дадоха шансове на Латикс, които въпреки поражението запазват шансове да последват съперника си, макар и след плейофите. 

Уигън е 5-и със 70 точки, като има 4 точки повече от Брайтън и мач по-малко. Сигурни за елиминациите вече са третия Дарби, който е с 81 точки и Куинс Парк Рейнджърс, който със 76 на четвърто място.