Мениджърът на Лестър Клаудио Раниери обяви, че не е очаквал да стане шампион на Англия.

Снощи Тотнъм врътна реми 2:2 при визитата си на Челси и "Лисиците" за първи път в своята история триумфираха с титлата.

Триумфът бе много сладък с оглед на факта, че преди началото на сезона отборът бе сред фаворитите за изпадане в Чемпиъншип.
 

Галерия


Специалистът пък пропусна да изгледа мача, тъй като по същото време имаше полет за Италия, заради рождения ден на своята майка.

"Изключително съм горд от това, което направихме! Много се радвам за всички - от президента на клуба и играчите до феновете и изобщо целия град".

"Това усещане е просто невероятно. Честно казано не съм очаквал да постигнем подобен успех. Аз съм прагматик и моята цел бе да спечелим всеки следващ мач и отборът да се подобрява в игрово отношение", коментира Раниери, цитиран от медиите на Апенините.

"Аз съм същият треньор, който бе начело на Гърция. Не съм се променил. Просто явно там бяха забравили за моята кариера и започнаха да ме отписват".

"Играчите на Лестър се бореха здраво във всеки един мач и сезонът бе просто феноменален за нас. Именно тяхната борбеност и всеотдайност на терена им донесе този голям успех".

"Дали оставам в Лестър? Разбира се, че да! Този сезон може би нямак как да бъде повторен, но пък усещането е просто невероятно. Догодина ще се борим за оставане в десетката. Надявам се обаче да продължим да се развиваме и да играем добре. Винаги съм вярвал, че един ден ще спечеля титла".