Световните медии не пропуснаха да отбележат най-голямата изненада в света на спорта през календарната година, а именно шампионския триумф на Лестър Сити в английското първенство по футбол. Както е известно, "лисиците" станаха първенци във Висшата лига с коефициент 5000 към 1 преди началото на сезона.

"Творци на история" и "Невероятните" беше чело на Дейли мирър във вторник сутрин, докато Сън излезе със заглавие "Сините го направиха". Телеграф публикува снимка на Клаудио Раниери с текст "Шампиони!
 

Галерия


Как мечтата на Лестър премина от 5000 към 1 до реалност". Разбира се, вестникът заложи на син фон и клубната емблема.

И докато местните журналисти оформяха своите заглавия, играчите на Лестър Сити вдигнаха див купон в къщата на водещия реализатор на тима и футболист номер едно на Англия за изминалия сезон Джейми Варди. Кадрите от партито станаха моментално публично достояние, след като капитанът Уес Морган публикува видео, в което останалите футболисти на Лестър го влачат по земята в изблик на радост.

Похвалите и удивлението не бяха ограничени до английска територия. Италианският Гадзета дело спорт публикува снимка на Раниери с подтекст "Крал Клаудио", а френският Екип заложи на "Толкова приятно" под отборната снимка на Лестър. Оригиналност показа редакцията на испанския Марка, която написа просто "ОЛЕстър".

Постижението на "лисиците" не мина без споменаване и в САЩ, където триумфът на отбора беше отбелязан на челните страници на ESPN, Спортс илюстрейтед и Ню Йорк Таймс. Дори и баскетболният Бруклин Нетс поздрави Лестър в туитър с "Видяхме какво направихте", последвано от хаштагове с клубните инициали и "респект".