"Лестър" ще стане по-богат най-малко със 170 милиона паунда след шокиращия си триумф във Висшата лига на Англия, сочат бързите изчисления.

Само за титлата си клубът от Източен Мидланд прибира директно награден фонд от около 90 млн. паунда. "Лисиците" имат гарантирано място и в груповата фаза на Шампионската лига, където ще заработят минимум още 10 милиона.

За всяка победа в турнира се начисляват нови 1,2 млн. паунда, а за равенство - 390 000 паунда. Огромен приход постъпва в касата на "Лестър" и от правата за телевизионно излъчване - минимум 70 млн. паунда.

Тайландските собственици на "Лестър" успокоиха феновете, че отборът няма да бъде разпродаден това лято независимо от какви оферти ще постъпят за героите на тима. 

"Всички футболисти искат да останат в "Лестър" и да продължат да играят заедно. Те искат да разберат какво още могат да постигнат с този отбор, така че продажбата на играчи не стои на дневен ред за ръководството", отсече босът.

Аяват обясни още, че когато той и баща му са пристигнали в Лестър преди шест години, дори и в най-смелите си мечти не са очаквали шампионска титла.