Мениджърът на английския шампион Лестър – Клаудио Раниери, заяви, че не иска големи имена за нови попълнения, за да се запази духа на стадион "Кинг Пауър".

"Лисиците" официално бяха коронясани в понеделник, когато преследвачът им Тотнъм завърши 2:2 при гостуването си на Челси.

След дълги празненства в целия град и отбора, днес Раниери даде традиционната си пресконференция, като на влизане в залата, представителите на медиите го посрещнаха с бурни овации.

"Не искам големи има. Моите момчета са специални. Искаме да купим някои добри играчи, но който пристига, трябва да има същия дух като нашия", каза италианецът, след което заяви, че звездите му Джейми Варди, Риад Марез и Н'Голо Канте няма да напуснат "лисиците".

"Много, много съм уверен, че те ще останат. Предлагам на всичките ми играчи да останат тук още една година. Не си отивайте. Ако отидете в друг отбор, може всичко да се развали", обърна се Раниери към състезателите си.

Лестър ще бъде награден след съботното домакинство на Евертън, а на стадиона ще пее оперната звезда Андреа Бочели. През кариерата си Раниери е водил отбори като Челси, Ювентус, Валенсия, Атлетико Мадрид и Интер, но това е първата му шампионска титла.

"Приказката ми започна в Каляри преди много време. Изкачихме се от Серия "Ц" до Серия "А". Моята карма е да се боря много, докато стигна до целта", добави Раниери.

Накрая той беше попитан дали не мисли да се пенсионира, докато е на върха, а отговорът беше: "Ти си луд! Обичам да се шегувам с теб, но аз не съм луд".