Полузащитникът на Тотнъм Муса Дембеле се признава за виновен по обвинението в грубо поведение от двубоя с Челси, съобщават английските медии. 

При един от инцидентите по време на мача в понеделник, когато на няколко пъти се стигна до сериозни сдърпвания между футболистите, белгиецът бръкна в окото на Диего Коста, което реферите не видяха, но пък камерите естествено заснеха. 

В резултат Дембеле бе обвинен и заплашен от по-дълго наказание от обичайните 3 срещи, които се полагат в този случай, тъй като от ФА прецениха, че тази санкция е твърде малка за подобно провинение. 

От Тотнъм обаче са на мнение, че стандартното наказание би било напълно достатъчно и ще обжалват със сигурност ако се окаже, че играчът трябва да липсва по-дълго време. При всички положения обаче, той пропуска края на сезона и най-малко първия мач от следващия. 

„Понякога когато си под стрес можеш да прекрачиш границата. Муса знае, че в такъв случай ще трябва да си понесе отговорността, но във футбола това се случва. Ние не можем да го оправдаем, но го разбираме“ коментира днес мениджърът Маурисио Почетино.