Нападателят на Съндърланд Джърмейн Дефо не губи надежда, че ще замине за европейското първенство във Франция, особено след контузията на Дани Уелбек. 

Бившият футболист на Уест Хям и Тотнъм бе с основен принос за оцеляването на Черните котки, като наниза 15 гола в 32 мача и е третият най-резултатен англичанин в шампионата след Хари Кейн и Джейми Варди, които изглеждат сигурни за състава за Евро 2016. 

Рой Ходжсън обаче ще трябва да вземе още един нападател и шансовете на Дефо се подобриха значително след травмата на Уелбек, така че той се надява, че ще бъде в селекцията, която наставникът ще обяви в понеделник сутринта. 

„Ако замина за турнира би било истинска мечта, защото ще е третият ми голям турнир, а и винаги съм искал да играя за Англия. Доволен съм от представянето си през сезона и дори и да не замина ще зная, че съм си свършил работата както трябва“ заяви Дефо, който има 55 участия за Трите лъва, но последното е от 2013-а година. 

Англичаните играят с Русия в първия си мач, след което срещат Уелс и Словакия в стремежа да излязат от групата и да стигнат до четвъртфиналите.