Въпреки невероятния му дебют като английски национал, мястото на Маркъс Рашфърд в отбора за Евро 2016 остава несигурно. 

Снощи младокът реализира след малко повече от 2 минути игра и помогна за победата над Австралия с 2:1, превръщайки се в най-младия дебютант с гол. Така той даде сериозна заявка да пътува за Франция, но селекционерът Рой Ходжсън не гарантира, че това ще се случи. 

„Какъв дебют само! Много се радвам за него. Справи се много добре. Изобщо обаче не съм изненадан от начина, по който се представи. Той си заслужи шанса да бъде с нас и го използва отлично“ заяви Ходжсън. 

„Така или иначе обаче той нямаше да бъде в отбора, ако не бе със сериозни шансове да попадне в окончателния състав за Франция. Нека да изчакаме и да видим. До вторник трябва да определя тима и той е претендет, както всички останали“ добави той. 

Мястото на Рашфорд може би засиви от това дали Ходжсън ще предпочете да заложи все пак на Даниел Стъридж, който обаче е с поредна контузия, макар и лека. Очаква се нападателят да тренира през уикенда, но ако не е готов за първия мач срещу Русия, може и да не пътува за Франция. 

Ерик Дайър си отбеляза ефектен автогол с глава в мача и Ходжсън се пошегува, че следващия път ще трябва да го постави на върха на атаката.