Хъл Сити отново е част от Висшата лига на Англия. Тигрите спечелиха финалния плейоф в Чемпиъншип с 1:0 срещу Шефилд Уензди и се завърнаха сред най-добрите. 

Те прекараха само един сезон във второто ниво на английския футбол след изпадането си, докато Кукумявките не успяха да сложат край на 16-годишното си отсъствие от елита. 

Хъл се присъединява към Бърнли и Мидълзбро, а според изчисленията успехът гарантира 110 милиона паунда за касата на клуба. Спечелената промоция е четвърта в кариерата на мениджъра Стив Брус за Висшата лига.  

И двата отбора имаха своите положения, като по-добрите може би бяха за Хъл. През първото полувреме удар на Абел Ернандес от Хъл бе избит от голлинията, а след това Мохамед Диаме стреля в гредата от малък ъгъл. 

След паузата Андрю Робъртсън пропусна от десетина метра за Тигрите, стреляйки крайно неточно, за да дойде и момента на Диаме. В 72-ата минута той получи топката на около 30 метра от вратата и с великолепен удар я прати в ъгъла за 1:0. Уензди завърши мача с четирима нападатели, но и това не помогна.