Клод Пюел бе потвърден за мениджър на Саутхемптън с договор за 3 години. Французинът заменя Роналд Куман, който премина в Евертън. 

54-годишният специалист натрупа солиден опит във френската лига, като през 2000 година спечели титлата с Монако. После работи в Лил и в Лиол, с който игра полуфинал в Шампионската лига през 2010-а. Последваха 4 сезона начелона Ница и 4-о място през последната кампания. Никога досега той не е работил в чужбина. 

„Много съм щастлив, защото това е отлична възможност и предизвикателство да дойда тук. Вярвам, че заедно ще продължим да постигаме добри резултати играейки на всеки три дни” заяви Пюел. 

„За мен ще бъде важно да запазя философията на отбора и се надявам, че в бъдеще Саутхемптън ще успее да се класира за Шампионската лига” изтъкна още новият наставник. 

В неговия екип влиза Ерик Блек, който ще му бъде първи помощник, както и Паскал Планке и подписалия нов контракт Дейв Уотсън. Сами Лий обаче си тръгва. 

„Клод се оказа на върха на един впечатляващ списък. Ние получихме не само най-добрия треньор, но и отличен екип, който да го подкрепя. Оптимисти сме за новия сезон и очакваме отново добро представяне, както в последните години” заяви футболният директор Лес Рийд. 

Светците се разделиха до момента с важни играчи като Виктор Уаняма и Садио Мане, които бяха продадени за около 45 милиона паунда и купиха Нейтън Редмънд за 11 милиона лири.