Манчестър Сити продължи с трансферите и сега се подсили с бразилски нападател, за когото се облизваха доста други клубове. 

Гражданите привлякоха 19-годишния Габриел Жесус от Палмейрас, като за него ще платят 27 милиона паунда (около 33 милиона евро). Договорът му е за 4 години и половина, като ще влезе в сила от 1 януари 2017-а. 

Според испански медии реално клубът на футболиста ще получи 20,75 милиона евро, а останалите 12 милиона ще бъдат дадени на неговите представители и на самия него. 

Жесус вкара 19 гола в 30 мача през този сезон и ще участва на Олимпийските игри в Рио. „Манчестър Сити е един от най-големите клубове в света и съм много радостен, че идвам тук. Тимът разполага с фантастични играчи и страхотен мениджър като Пеп Гуардиола, от когото ще науча много. Очаквам с нетърпение възможността да покажа способностите си на феновете на Сити“ заяви Жесус. 

Футболистът бе спряган силно за Барселона, но се превръща в шестото ново попълнение на Небесносините след Илкай Гюндоган, Аарън Мой, Нолито, Олександър Зинченко и Лерой Сане. 

„Радваме се, че Габриел ще играе при нас. Той е един от най-вълнуващите млади иглачи с голям потенциал и очакваме да има сериозно влияние върху отбора след идването си през януари“ каза спортният директор Чики Бегиристайн.