Мениджърът на националния отбор на Англия Сам Алардайс заяви, че е взел много трудно решението да остави полузащитника Рос Баркли извън групата на националния отбор за квалификационния мач със Словакия.

22-годишният халф на Евертън има два гола в три мача от началото на сезона, а също така бе част от тима на Англия на Евро 2016, но въпреки това не бе включен в състава от Алардайс.

"Трябваше да взема някои много, много трудни решения и никое не бе по-трудно от това да оставя Баркли извън групата. Знам, че той е разочарован, но вратата за него винаги ще бъде отворена. Сега обаче мисля, че се спрях на правилния състав", каза Алардайс.

Мениджърът на Англия сподели още, че нарочно е оставил 18-годишния таран на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд извън състава, за да може той да играе за младежкия тим до 21 години.

"Опитът, който ще събере с младежкия национален отбор ще бъде безценен за Рашфорд. За него е по-добре да играе там цял мач, отколкото да бъде резерва при нас. Ако успее да си отвоюва място сред титулярите в Юнайтед, той със сигурност ще бъде върнат при нас", каза още бившият мениджър на Съндърланд.