Сам Алърдайс излезе с официално изявление, в което се извини и разкая за действията си, които доведоха до уволнението му като мениджър на Англия. 

Специалистът обяви, че е крайно разочарован от развоя на събитията, при който той остана начело на тима едва 67 дни. След кризисни разговори днес с ФА бе взето решение той да напусне. 

„Предвид последните събития ФА и аз решихме, че най-правилно е да се разделим по взаимно съгласие. За мен бе голяма чест да получа позицията през юли и съм крайно разочарован от подобна развръзка“. 

„Днес следобед се срещнах с Грег Кларк и Мартин Глен и им поднесох искрените си извинения и съжаления за своите действия. Въпреки че от записаните разговори става ясно, че всякакви мои ангажименти трябва да бъдат одобрени от ФА, признавам, че направих някои коментари, които причиниха разочарование“. 

„Бях поканен да обясня какво точно съм казал и къде се е случило това, което направих и оказах пълно съдействие. Също така съжалявам за думите си по адрес на други хора“ заяви Големия Сам, който се подигра на Рой Ходжсън, а освен това обиди Принц Хари, както и работодателите си от ФА.