Ислам Слимани определено обича да играе срещу Порто. Бившият играч на Спортинг Лисабон отново наказа Драконите, този път с екипа на Лестър и донесе победата на английския тим с 1:0 в Шампионската лига. 

Алжирецът се разписа в средата на първото полувреме и въпреки че отборът му преживя и нервни моменти, успя да се докопа до успеха и вече има 6 точки в групата, докато португалците остават само с 1. 

Освен това те продължават да не могат да победят англичани като гости в официален двубой и от 18 визити на Острова имат едва 2 равенства и цели 16 поражения. 


За домакините Каспер Шмайхел се завърна на вратата, след като пропусна предишните 3 мача на отбора поради контузия. Лукас Ернандес замени Дани Симпсън в защита. 

Първата възможност бе за гостите, след като в третата минута Марез загуби топката и Андре Силва получи шанс, като опита да прехвърли излезлия по-напред Шмайхел, но прати топката малко встрани от вратата. 

Няколко минути след това в наказателното поле на гостите Касияс се размина с една топка след силен тъч, но защитник изчисти. Последва и отклонена топка от Ислам Слимани, но покрай вратата, след като трябваше да се справи по-добре. 

Алжирецът обаче се реваншира в 25-ата минута и откри. Марез преодоля съперник, след което центрира и Слимани засече с глава от 6 метра. Това бе шестият му гол срещу Порто през календарната 2016-а. Освен това вече има и 3 попадения в турнира за сезона. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/SvQOncJ7reg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Попадението пообърка португалците, които продължиха да не бъдат особено сигурни в защита. В атака обаче те потърсиха изравняването и в 35-ата минута Лаюн стреля опасно от свободен удар, но встрани. След това Адриан не бе точен с глава. 

Домакините пък добиха увереност и малко преди паузата можеха и да останат с човек повече, когато при един пробив Лаюн падна доста театрално и можеше да получи втори жълт картон за симулация, но му се размина. 

Втората част започна с нова грешка на Касияс, който подаде лошо към Данило, но той се справи с Варди. Освен това мачът стана доста твърд и съдията започна да показва картони без да се замисля. 

В 59-ата минута Касияс спаси удар на Марез, след като Лисиците чакаха удобен момент да ударят отново на контраатака. В 69-ата минута Слимани също рискува с едно влизане, но стана на терена. 

Гостите обаче станаха по-активни в търсене на попадение и в 76-ата минута Ерера накара Шмайхел да спасява опасен негов удар от въздуха от около 25 метра. Домакините трудно минаваха центъра в тези минути. 

В 82-ата минута Андре Силва трябваше да се справи по-добре, след като остана непокрит в наказателното поле, но не успя да овладее за радост на Лестър. Малко след това гредата спаси домакините. 

Хут изчисти една топка и Корона стреля от въздуха, но след лек рикошет тя се отби в рамката и шампионите на Англия оцеляха. 

Натискът на гостите в края бе сериозен, като те стигнаха и до няколко корнера, но Лестър все пак успя да запази втората си суха мрежа в турнира и да зарадва феновете си, правейки сериозна крачка към 1/8финалите. 

В другия мач от групата ФК Копенхаген срази Брюж с 4:0 и има 4 точки, докато белгийците остават без точка. 

Лестър – Порто    1:0

1:0    Слимани 25

Лестър: Шмайхел, Ернандес, Хут, Морган, Фукс, Марез (87 Грей), Дринкуотър, Амарти, Олбрайтън, Слимани (83 Кинг), Варди (94 Муса)
Порто: Касияс, Лаюн, Фелипе, Маркано, Алекс Тейес, Данило, Андре (63 Ерера), Оливер Торес (77 Корона), Отавио, Андре Силва, Адриан Лопес (63 Хота)