Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Райън Гигс пропуска умишлено възможността да работи в Суонзи Сити, тъй като този клуб не отговаря на амбициите му.

Британските медии го посочваха в редица свои публикации като наследник на уволнения италианец Франческо Гуидолин, но американецът Боб Брадли в крайна сметка е новият мениджър на уелсците.

Гигс - 13 пъти шампион на Англия като футболист на Юнайтед и беше начело на отбора си за четири мача като временен вариант след уволнението на Дейвид Мойс през 2014-а година.

"Срещнах се с хората от Суонзи няколко пъти, като те ми звъннаха в момент, в който се наслаждавах на свободното време и пътуванията. Накрая имах само съобщения със смесен характер от ръководството и по футболните въпроси. Просто ще кажа, че амбициите им не съответстват на моите", каза 42-годишният уелски ветеран.

Той е работил като помощник и на холандеца Луис ван Гаал на Олд Трафорд, а Суонзи в момента е на 17-а позиция и се бори за оцеляването си. След 4 точки от първите седем мача сега им предстои гостуване на Арсенал на 15-и октомври.