Стив Макларън неочаквано се завърна начело на Дарби Каунти, само 17 месеца, след като напусна клуба от Чемпиъншип. 

Овните започнаха много слабо сезона, а миналата седмица останаха и без мениджър, след като наказаха Найджъл Пиърсън, който впоследствие освободи поста и отборът временно бе воден от Крис Пауъл. 

Макларън проведе разговори с ръководството и днес следобед официално бе потвърден за новия бос на състава, въпреки че някои от феновете изобщо няма да бъдат доволни от това. Контрактът му е до лятото на 2018-а. 

"Радвам се, че се връщам в Дарби като мениджър. Съжалявам за начина, по който приключиха нещата при предишния ми престой тук и съм безкрайно мотивиран да постигна голямата цел, а именно завръщане във Висшата лига" заяви Макларън пред сайта на клуба. 

Специалистът си тръгна през пролетта на 2015-а, след като водеше Дарби две години, но пропусна участие в плейофите след лоша серия в края на кампанията. Той прие възможността да работи в Нюкасъл, но начело на Свраките остана до март тази година, когато бе уволнен.  

В момента Овните са на едва 20-о място в класирането на Чемпиъншип с 2 победи от 11 мача и само 10 точки. Освен това тимът е с най-лошата атака в трите дивизии под Висшата лига, като е вкарал едва 6 гола.