Вратарят на Евертън Мартен Стекеленбург влезе в елитна компания с двете си спасени дузпи в мача срещу Манчестър Сити в събота. 

Холандецът разочарова Кевин де Бройне и Серхио Агуеро, които не изпълниха особено добре, но същота така се отчете и с още няколко спасявания, за да помогне на Карамелите да стигнат до 1:1. 

Така Стекеленбург се превърна в 7-ия вратар в 24-годишната история на Висшата лига, отразил два наказателни удара в един мач. 

Марк Боснич от Астън Вила през 1994-а стана първият направил това, като спаси ударите на Дарън Андертън и Ник Бармби от Тотнъм. Пет години след това Павел Сърничек отрази изстрелите на Дион Дъблин и Пол Мърсън, но въпреки това Шефилд Уензди падна с 1:2 от Астън Вила. 

Като играч на Фулъм Едвин ван дер Сар спаси двете дузпи на Хуан Пабло Анхел отново от Астън Вила при 1:1 през 2005. За малко повече от месец през есента на 2006-а Брад Фридъл и Юси Яаскелайнен спасиха също по два удара от бялата точка. 

През септември Американецът спря Дейвид Ънсуърт и Роб Хълс при 0:0 между Блекбърн и Шефилд Уензди, а финландецът не допусна да бъде преодолян от Бенни Маккарти на два пъти и Болтън победи с 1:0 Блекбърн. 

След това идват и геройствата на Еурелио Гомес, който е единственият отразил 2 дузпи в мач на два пъти. Първо го направи през пролетта на 2010-а, когато като играч на Тотнъм спаси ударите на Дарън Бент от Съндърланд, но Шпорите загубиха мача. 

През април тази година той направи това отново, като този път спря на два пъти Саидо Бераино, а Уотфорд победи Уест Бромич с 1:0. Сега и Стекеленбург се нареди до тези страхотни вратари.