Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс смята, че кризата, през която мина отбора след напускането на сър Алекс Фъргюсън, е можело да бъде избегната и отборът да продължи във възходящ план. 

„Не вярвам, че спадът в играта на Юнайтед след напускането на сър Алекс беше неизбежен. Бяхме станали шампиони във Висшата лига с 11 точки от втория. В отбора имаше много победители, хора с изключителни характери. Да, играчи като мен, Рио Фърдинанд, Немяна Видич и Патрис Евра бяха близо до края на кариерите си, въпреки че Патрис още играе. Но при правилното окомплектоване на състава, нещата можеха да се развият много по-гладко. Нас ни замениха млади и гладни за успехи футболисти, които отговарят на шампионската нагласа на Юнайтед”, каза той.
 
„Вместо това, нещата не се развиха по план след идването на Дейвид Мойс. Не искам да хвърлям вина върху него. Просто Дейвид не знаеше как работи клубът. Хората там, които бяха минали през това, можеха да му помогнат, но един треньор трябва да има такива познания с времето”, добави Гигс.
 
„Тогава привлякохме само Маруан Фелайни, въпреки че се нуждаехме от още двама или трима футболисти. Тогава стана ясно, че нещата не са толкова ок. И преди Юнайтед е подписвал в последния момент в играчи – през 2008 г. така стана с Димитър Бербатов, но тогава времената бяха други”, допълни бившият полузащитник.