Шампионът на Англия Лестър записа третата си победа за сезона, след като не остави шансове на Кристъл Палас и го победи с 3:1 у дома. 

Лисиците вече в 20 поредни мача са без поражение на своя стадион, но с 11 точки са едва на 12-о място в класирането. Палас загуби за втори път поред и също остава с 11 точки в актива. 

За Лестър голмайсторът Джейми Варди започна на пейката, като в нападение действаха Слимани и Оказаки, а англичанинът се появи за последните 15 минути. 

Ахмед Муса обаче се оказа жокера на домакините, след като откри за тях в 42-ата минута с първия си гол за клуба. Той получи от Слимани на границата на наказателното поле, отбраната на Палас не го затвори и нигериецът не остави шансове на Стев Манданда с великолепен удар. 

След почивката Шинджи Оказаки реализира за 2:0, след като една отбита топка се оказа в краката му, за да дойде и изпълнението на Кристиан Фукс, който окончателно успокои своя тим. Австриецът вкара страхотен гол с удар от въздуха в 80-ата минута, след като стреля от 25 метра. Йоан Кабай върна едно попадение за Орлите в края, но за повече отборът просто нямаше време.