Завръщането на Жозе Моуриньо на стадиона на Челси - "Стамфорд Бридж", беше кошмарно, след като Манчестър Юнайтед претърпя тежка загуба с 0:4 от "сините". През всички 90 минути възпитаниците на Антонио Конте играха с много по-голям заряд и буквално разнищиха съперника си и направиха деня на Специалния черен.

Сблъсъкът в Лондон започна трагично за гостите, след като още в 30-ата секунда Педро откри резултата без Златан Ибрахимович и компания да са играли с топката. Голът подейства като допинг за домакините и те създадоха още напечени моменти пред Давид де Хеа. Така се стигна до 21-ата минута, когато логичното се случи и Гари Кейхил едва не скъса мрежата за 2:0.

След това на Тибо Куртоа му се наложи да показва класа при изстрели на Андер Ерера и Джеси Лингард. До края на полувремето резултатът остана непроменен, но Давид Луис беше пожален след фаул с бутоните напред срещу Мауран Фелаини. След почивката погромът за Юнайтед стана пълен. Еден Азар записа името си сред голмайсторите, а в 71-ата минута Н’Голо Канте оформи крайното 4:0.

С успеха Челси се изкачи на 4-то място в класирането с 19 точки, колкото има и Тотнъм. Манчестър Сити, Арсенал и Ливърпул пък са с по 20 т., а Юнайтед остава на 7-ма позиция с 14 т.  


Мачът започна фантастично за лондончани, които поведоха още преди да е изтекла и минута игра. Фабрегас и Алонсо направи двойно подаване на тъча, след което бившият футболист на Фиорентина изведе Педро от дълбочина, той изпревари централните защитници Байи и Смолинг и преодоля излезлия Де Хеа за 1:0!

Голът подейства шокиращо за "червените дяволи", които в следващите минути буквално не знаеха къде се намират. Постепенно гостите се съвзеха и в 8-ата минута Валенсия направи чудесен пробив отдясно и центрира на далечната греда, където Ибрахимович надскочи Аспиликуета и засече с глава, но над напречната греда.

След почти четвърт част игра Челси беше близо до втори гол, след като защитата на Юнайтед не действа концентрирано. Моузес изпълни къс корнер към Педро, който продължи към Азар и той стреля от движение, но покрай левия страничен стълб на Де Хеа.

Така се стигна до 21-ата минута, когато Кейхил удвои преднината на "сините". След изпълнение на корнер, се получи меле, топката се удари в Ерера и попадна в непокрития защитник, който от вратарското поле разстреля Де Хеа за 2:0! Само 4 минути по-късно домакините бяха близо до трети гол. Педро проби отлично отдясно, стигна до аутлинията и се опита да намери Коста, но в решаващия момент вратарят на "червените дяволи" протегна крак и изби.

120 секунди по-късно Челси организира идентична атака, но този път Азар се опита да намери Коста на близката греда, но Де Хеа отново се намеси. В ответната атака Юнайтед беше близо да намали изоставането си след далечен удар на Ерера, който Куртоа парира със сетни сили. Вратарят продължи с добрите си намеси, след като успя да избие и добавката на Лингард от непосредствена близост.

В 40-ата минута Давид Луис беше пожален само с жълт картон от главния съдия Мартин Аткинсън, след като влезе с високо вдигнат крак с бутоните напред право в коляното на Фелаини. На почивката Моуриньо се опита да промени облика на отбора си изкара от игра Фелаини за сметка на далеч по-креативния Мата.

10 минути след подновяването на играта Челси можеше окончателно да убие интригата след бърза контра, при която Блинд успя да блокира бомбения удар на Азар. 120 секунди по-късно Лингард шутира отдалеч, но Куртоа отново беше заел добра позиция и спаси. След час игра мачът окончателно приключи. Матич с извеждаш пас намери Азар в наказателното поле и белгийската звезда с безпощаден удар в далечния долен ъгъл направи 3:0 за Челси!

В 72-ата минута Канте оформи крайния резултат, след като се освободи от противников защитник и с изстрел с десния крак не остави шансове на Де Хеа.

Челси – Манчестър Юнайтед 4:0

Голмайстори:

1:0 Педро (1)
2:0 Кейхил (21)
3:0 Азар (61)
4:0 Канте (71)

Челси: Куртоа, Алонсо, Луис, Кейхил, Аспиликуета, Моузес, Канте, Матич, Педро (72-Чалоба), Азар (78-Вилиан), Коста (78-Батшуай)
Мениджър: Антонио Конте

Юнайтед: Де Хеа, Блинд, Байи (52-Рохо), Смолинг, Валенсия, Ерера, Фелаини (46-Мата), Лингард (65-Марсиал), Погба, Рашфорд, Ибрахимович
Мениджър: Жозе Моуриньо

Лондон, ст.: "Стамфорд Бридж"
Съдия: Мартин Аткинсън
Жълти картони: Педро, Луис, Алонсо (Челси); Байи, Погба (Юнайтед)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/3ajCUWRn8Xs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>