Тотнъм почти сигурно ще остане без Муса Сисоко за 3 мача, след като французинът бе обвинен в грубо поведение и се призна за виновен. 

Французинът се забърка в неприятности, след като на мача  с Борнемут в събота удари с лакът в лицето Хари Артър. Това остана незабелязано от реферите, но не и от камерите и в резултат Футболната Асоциация предприе действия. 

Босът на Шпорите Маурисио Почетино обяви, че Сисоко не е действал умишлено, но потвърди, че играчът се признава за виновен. Случаят ще бъде разгледан, но на практика е сигурно, че Сисоко ще пропусне срещата с Ливърпул за Купата на Лигата и мачовете с Лестър и Арсенал от първенството. 

„Ще приемем обвинението и продължаваме напред. Той ще си понесе санкцията от 3 мача. Не мисля, че действа умишлено, но е факт, че лакътят му бе в лицето на Артър. Не е приятно, тъй като се нуждаем от всички играчи и периодът е натоварен. Ще трябва обаче да се справим“ заяви Почетино. 

Сисоко се извинил на Артър след двубоя, но това няма да го спаси и той ще пропусне важни двубои, като на първо място е дербито на Северен Лондон с Арсенал.