Шампионът Лестър остана без победа навън във Висшата лига, след като падна с 1:2 при визитата си на Уотфорд, при това пускайки гол след 33 секунди игра. 

Етиен Капу даде аванс на Стършелите с прекрасен удар от въздуха в първите секунди, а Роберто Перейра удвои в 12-ата минута с не по-малко качествено изпълнение. 

Риад Марез върна едно попадение от дузпа скоро след това, но Лисиците не успяха да стигнат до нов гол. Така те се присъединиха към Лийдс от 1992 и Блекбърн от 1995, като шампионите, които започват без победа в първите си 6 гостувания. 

Хората на Клаудио Раниери са едва 14-и с 12 точки, докато с успеха Уотфорд е на отличното 8-о място с 18 точки. 

В същото време Суонси вече в 11 мача няма победа и е на последно място с 6 точки, след като стигна до 1:1 на терена на Евертън. Лебедите водеха почти до края след дузпа на Гилфи Сигурдсон, но в 89-ата минута Шеймъс Колман вкара с глава и спаси точката за Карамелите. 

Съндърланд постигна втората си поредна победа и след 3:0 над Хъл е предпоследен с 8 точки. Джърмейн Дефо откри от дузпа преди почивката, а след нея Виктор Аничебе реализира на два пъти, за да гарантира триумфа. Интересно е, че двубоят бе прекъснат за 10 минути малко след паузата заради токов удар.