Тотнъм постигна най-голямата си победа за сезона, след като разби Суонси с 5:0 у дома и се върна на победния път след поражението от Челси. 

Шпорите доминираха тотално и можеха да вкарат и още голове. Вярно е обаче, че реферът им помогна за първия гол. След него лодончани не оставиха шансове на Лебедите, които не отправиха нито един точен удар към вратата на съперника и остават бе победа в историята на „Уайт Харт Лейн” – 17 загуби и 2 равенства. 

Уелсците са на последно място в класирането само с 9 точки, докато Тотнъм подобри актива си до 27 и остава с амбиции за Топ 4. 

Ключовия момент в мача бе в 38-ата минута, когато реферът Джон Мос подари дузпа на домакините. Деле Али излизаше извън наказателното поле, когато сам се спъна в Кайл Ноутън, който дори ясно показа, че иска да избегне съприкосновението. 

За учудване може би дори на домакините, съдията посочи бялата точка, а Хари Кейн бе категоричен при изпълнението. В самия край на полувремето Хюн Мин Сон вкара страхотен гол с удар от въздуха и нещо като странична ножица и съвсем успокои своите. 

Скоро след почивката нещата за Суонси окончателно приключиха. След контра Кейн вкара с прецизен удар и направи 3:0. Последваха още няколко точни удара на нападателя, който така и не успя да стигне до своя хеттрик. 

В 70-ата минута Ериксен вкара за 4:0, когато удар на Али бе спасен от Фабиански, а Жорди Амат изчисти в тялото на датчанина. В добавеното време халфът оформи разгрома с остър удар по диагонала.