Защитникът на Саутхемптън Жозе Фонте не е успял да се разбере за новия си договор с клуба и това е отлична новина за Манчестър Юнайтед и Евертън, които са сред кандидатите да го вземат. 

Въпреки че ще навърши 33 по-късно този месец, португалецът е получил предложение от 80 000 паунда на седмица, което щеше да го превърне в най-скъпоплатения играч на Светците. 

Той обаче го е отхвърлил, тъй като южняците отказали да удължат срока на контракта и след края на настоящото споразумение, което изтича през лятото на 2018-а година. 

Фонте е недоволен и от факта, че през лятото не е бил уведомен за оферта от Евертън за него от 9 милиона паунда и това е увеличило напрежението между него и ръководството. 

Роналд Куман запазва интереса си към играча, а и Жозе Моуриньо може да излезе на сцената, след като Фонте е представляван от Жорже Мендеш. Освен това колкото по-рано Саутхемптън продаде играча, толкова по-добри пари ще получи за него. Футболистът е с най-дългогодишен стаж в клуба, за който играе от 2008-а и му помогна да се завърне в елита след 2 поредни промоции.