Собственикът на Лийдс Юнайтед Масимо Челино получи санкция от 18 месеца и глоба от 250 000 паунда заради нарушаване на правилата относно футболните агенти. 

Италианецът няма право да изпълнява функции на ръководител в нито един отбор от февруари 2017-а до края на лятото 2018-а, макар че вече обяви, че планира да обжалва наказанието. 

Челино, който опитва да върне Юнайтед в елита и изобщо не си поплюва по отношение на мениджърите, ще трябва и да премине специален образователен курс, за да разбере какви са задълженията и отговорностите на един собственик или директор в английски клуб. 

„Не съм виновен и съм изненадан от това решение на ФА, така че ще предприема необходимите действия, за да се защитя. Явно съм виновен, след като искам да защитя своя клуб“ заяви в 60-годишният бос в специално изявление. 

Неговият клуб – Лийдс също е глобен с 250 000 паунда заради трансфера на Рос Маккормак във Фулъм през 2014-а година. Феновете така или иначе са разделени относно фигурата на боса, но се надяват, че случилото се няма да се отрази върху тима, който е 4-и в Чемпиъншип на 7 точки от директната промоция.