Шампионът Лестър направи героично 2:2 при визитата си на Стоук Сити. 

Двата тима се изправиха един срещу друг в мач от 17-ия кръг на Висшата лига, който се игра на "Британия Стейдиъм".

След тази среща "лисиците" са на прага, на зоната на изпадащите и тимът има в актива си 17 спечелени точки и е само на 3 пункта от "опасната" зона. Отборът е 15-и в класирането. 

В 28-ата минута Лестър получи голям удар, след като Варди бе изгонен с директен червен картон заради много грубо влизане в краката на Диуф.

Точно десет минути след това домакините получиха правото да изпълнят дузпа заради игра с ръка на Симпсън, а Къркич бе точен от "бялата точка" и успя да реализира.

В самия край на полувремето Лестър удвои аванса си, след като Алън реализира на празна врата, след като довкара една топка, която преди това бе срещнала страничната греда.

Юлоа пък намали за гостите в 74-ата минута, след като с глава насочи топката в мрежата, като първоначално останаха съмнения, че тя не е преминала голлинията, но след това стана ясно, че това е гол. 

Все пак гостите показаха характер и чрез Амартей изравниха в 88-ата минута. Той бе точен с глава след центриране на Фукс и реаизира изравнителното попадение. 

СТОУК - ЛЕСТЪР 2:2
1:0 Боян 39 дузпа
2:0 Алън 45+3
2:1 Юлоа 74
2:2 Амартей 88 

СТОУК: Грант, Петерс, Джонсън, Шоукрос, Инди, Уелън, Алън, Имбула, Уолтър, Къркич, Диуф

ЛЕСТЪР: Шмайхел, Хут, Фукс, Симпсън, Морган, Кинг, Албрайтън (72 - Грей), Амартей, Слимани (72 - Юлоа), Марез (80 - Муса), Варди

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/UpSRQG3f0VU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>