Уест Хям ще направи опит да върне в клуба Джърмейн Дефо в стремежа да реши проблемите си в нападение, твърди вестник „Сън“. 

Според изданието Чуковете ще предложат през януари 6 милиона паунда за нападателя на Съндърланд. Голмайсторът е най-важният играч на Черните котки, но пък е на 34 години и парите за него също не са за пренебрегване, особено след като собственикът Елис Шорт иска да продаде клуба и прави икономии. 

Дефо тръгна към големия футбол именно от Уест Хям, където игра в периода 1999-2004 и вкара 29 гола в 93 мача. Най-силните му години бяха в Тотнъм, където игра на два пъти, а освен това носи екипите на Портсмут и Торонто. 

Нападателят има 8 гола от началото на сезона на сметката си, а Чуковете се нуждаят именно от силен човек в нападение, след като загубиха Сако за 2 месеца, а Каръл, Дзадза и Аю са неубедителни. 

Лондончани водят преговори и с аржентинеца Лукас Прато от Атлетико Минейро, когото се надяват да могат да привлекат за около 12 милиона паунда. Напоследък те все пак са малко по-спокойни, тъй като след 2 поредни победи се изкачиха до 13-о място и са на 5 точки от зоната на изпадащите.