Евертън може да се раздели с капитана си Фил Джагиелка до края на месеца, призна мениджърът Роналд Куман. 

Опитният защитник напоследък не намира място сред титулярите, където са предпочитани Ашли Уилямс и Рамиро Фунес Мори и въпреки че е в 10-ия си сезон в клуба, той може да се окаже и последният за него на „Гудисън Парк”. 

„Дали ще си тръгне? Не зная. Всичко зависи от това дали има интерес към Джаг. В последните седмици той не стартира, а все пак говорим за капитана на състава. Няма как да е доволен от случващото се, а това е добър сигнал, защото един играч трябва да се бори за мястото и да прави задачата на мениджъра трудна” заяви Куман. 

Интерес към Джагиелка има от Съндърланд, където може да се събере с бившия си мениджър Дейвид Мойс, но пък перспективата да играе в отбор, който се бори за оцеляване, може би не се харесва на играча. 

Ситуацията около Жерард Деулофеу също остава неясно, въпреки интереса от Милан към него. Засега все още не може да се постигна споразумение за преотстъпването му при италианците. 

Куман пък се надява да подсили Евертън с още футболисти до края на месеца, след като вече доведе в отбора Морган Шнайдерлен и Лукман, като вторият дори вкара при разгрома над Ман Сити.