В Тотнъм са сериозно притеснени за състоянието на аржентинеца Ерик Ламела, на когото все още не е поставена диагноза на контузията. 

Офанзивният футболист не е играл от октомври заради проблем в хълбока и в петък ще мине нови тестове. От известно време той работи с физиотерапевт в бившия си клуб Рома, но лондончани вече започват сериозно да се притесняват за състоянието му. 

„Много е трудно да кажем кога ще се върне. Трябва да изчакаме и да видим какво ще се случи, тъй като все още не сме сигурни за диагнозата. Притеснени сме, тъй като вече почти 3 месеца е извън терените, а реално няма никакво подобрение” заяви мениджърът Маурисио Почетино. 

„Дали е необходима операция? Досега никой не ни е посъветвал за подобно нещо. Нека да изчакаме утре” добави босът, който зарадва феновете с новината, че травмата на Ян Вертонген е по-лека и той ще отсъства по-малко от прогнозираните 2-3 месеца. 

„Ян е много положително настроен, а това е много важно. Очакваме да отсъства 6 седмици, което е по-малко от предварително очакваното и сме много доволни” изтъкна наставникът, чийто тим гостува на Манчестър Сити в събота. 

„Искаме да покажем, че сме претенденти и че можем да се справяме с напрежението на такива мачове. Най-важното е как ще играем и че прогресираме. Естествено, че ще бъде трудно, но ние искаме да спечелим. Рано е да се говори за решаващи мачове и точки”.