Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино отдаде на емоциите грубото действие на Деле Али, който снощи бе изгонен срещу Гент и това до голяма степен повлия за равенството 2:2 и отпадането от Лига Европа. 

Минути преди почивката халфът атакува Брехт Дежагър, е влизането му бе изключително опасно и анализаторите се обединиха около мнението, че е можел да счупи крака на противника си. 

„Той бе ядосан, защото бе фаулиран 3 секунди преди това. Реферът обаче не отсъди нарушение и веднага се случи това. Действието му определено бе опасно и той заслужаваше да бъде изгонен. Той също го знае“  заяви Почетино. 

„Не трябва обаче да забравяме, че играе за Тотнъм едва от година и половина. Стигна дотук за толкова кратко време, защото е специален играч. Притежава невероятен характер и това го прави различен. В същото време обаче влага и много страст в играта и гори на терена. Такива неща се случват във футбола“ добави той. 

„Сега трябва да го подкрепим, защото той е много разочарован от действието си. Знае, че е допуснал грешка. Червеният картон бе заслужен. Сега просто трябва да опита да продължи напред и да се подобри“ каза още босът на Тотнъм. 

Треньорът на Гент Хайн Ванхезбрук също заяви, че не смята, че Али е действал умишлено. „Не мисля, че го направи нарочно. Влезе в единоборство, но закъсня. Червеният картон бе категоричен, тъй като действието бе много опасно“ каза той.