Тотнъм напусна безславно Лига Европа още на 1/16финалите, след като направи 2:2 у дома с Гент. Загубата в първата среща с 0:1 също направи задачата трудна. 

Освен това на реванша хората на Маурисио Почетино си вкараха автогол и играха повече от едно полувреме с човек по-малко, което до голяма степен улесни белгийците, които се бранеха през целия мач, но в крайна сметка успяха да продължат напред.  

Началото едва ли можеше да бъде по-добро за домакините, които поведоха още в 10-ата минута. Алдервайрелд даде дълга топка напред, която обаче бе пропусната от трима играчи на белгийския тим и се оказа в краката на Кристиан Ериксен, който овладя, напредна и реализира с диагонален удар. 

Малко след това Деле Али засече неточно подаване на Уокър, а самият десен защитник малко по-късно получи шанс да стреля, но го направи над целта. Последва добро включване и на Вертонген, но неговият пас не намери съотборник. 

И точно в тези добри минути, гостите изравниха. След корнер топката бе върната пред вратата от Митрович, където Хари Кейн опита да изчисти, но не уцели добре топката и я отклони във вратата на Тотнъм. 

Лондончани опитаха да реагират и продължиха да натискат, но все нещо не достигаше в завършващата фаза. В 34-ата минута поредният пробив на Уокър отдясно завърши с удар, който бе избит от вратаря. 

Така се стигна до 39-ата минута, когато Деле Али закопа Тотнъм. Халфът влезе много опасно за една спорна топка срещу Дежагър, като намери крака на съперника високо под коляното. Червеният картон бе заслужен. 

След почивката обаче домакините не се отказаха да търсят победата, макар и да бяха с човек по-малко. Хари Кейн трябваше да се справи по-добре при едно подаване от Ериксен, когато стреля неточно. 

Почетино обаче усили атаката с Хюн-Мин Сон, а след удар на Ериксен топката рикошира в Кейн, след като изглеждаше, че ще се стигне до гол. Натискът обаче даде резултат почти веднага след това. В 61-ата минута Виктор Уанияма реализира с хубав удар и направи 2:1. 

Това даде надежда на Тотнъм, тъй като на лондончани трябваше още само един гол. Численото неравенствно изобщо не си личеше. Подаване на Сон бе неточно за Кейн, а след това вратарят Калинич спаси своите след корнер. 

Белгийците почти не можеха да излязат от своята половина, но в 74-ата минута бяха много близо до попадение, но ударът на Симон с глава попадна встрани от целта. Домакините сякаш се поизмориха и в 82-ата минута интригата приключи. 

При една от редките си атаки Кулибали подаде успоредно на вратата, получи се рикошет и топката стигна до непокрития Пербе, чийто удар се отби в Дайър, за да заблуди Лорис и да осигури равенството 2:2. 

До края Тотнъм можеше да стигне и до победа, но Сон, Кейн и Янсен пропуснаха добри положения, така че отборът от Северен Лондон ще мисли вече за представянето си във Висшата лига и ФА Къп.