Лестър Сити трябва да уважи Клаудио Раниери, който донесе първата шампионска титла на клуба с кръщаването на стадиона на негово име, заяви Жозе Моуриньо днес по повод изненадващата новина за уволнението му.

Раниери беше уволнен от поста 298 дни след като изненадващо направи Лисиците шампиони при коефицент 5000 към 1. Въпреки че реално са конкуренти, много треньори по целия свят изказаха съжалението си за отстраняването му.

Самият Моуриньо, уволнен от Челси през 2015-а година, извел сините от Лондон до титлата само година по-рано, обяви че Раниери е написал най-прекрасната история във Висшата лига.

"Той заслужава напълно стадионът на Лестър да се казва Клаудио Раниери Стейдиъм", а също така допълнително в знак на подкрепа дойде на пресконференцията с фланелка с инициалите КР.

"Аз вече бях уволнен като шампион с Челси. Същото се случи сега и с Раниери- той просто си плати за своя успех. Не знам кога и какъв ще бъде следващият успех на Лестър, просто към момента не се задава такъв, заяви Моуриньо.

Юрген Клоп, колегата му от Кристъл Палас Сам Алардайс също изказаха подкрепата си. Клоп дори нарече титлата на Лестър извънредно политическо събития в света, наравно с избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ, гласуването за Брекзит.

"Той достигна една мечта със спечелената титла. Разочарован съм от решението, много съм тъжен като колега и приятел, заяви пък от своя страна Антонио Конте, който в момента води отбора на Челси.